SM-helgen!

SM-helgen i Helsingborg blev en hektisk historia för min del med hopptävlingar tre dagar i rad 😊

Jag började med trestegsfinalen på fredagen och då kändes kroppen väldigt lätt och studsig redan på uppvärmningen.
Jag inledde tävlingen med ett övertrampshopp, och i andra safeade jag rejält för att inte få två tramp, men lyckades ändå hoppa mitt näst längsta hopp någonsin trots att jag knappt var uppe på plankan. 13.24 i godkänd vind! 😁 Jag lyckades dock inte öka efter det, men jag hade alla hopp över 13m och mitt femte hopp var ett väldigt långt övertramp. Hoppas att jag sätter det på Finnkampen! Skulle va gött att avsluta säsongen med ett PB! 

Det blev en andraplats i tävlingen efter Aina Griksaite, och Madeleine Nilsson blev trea. 
Eftersom Aina inte är svensk medborgare så blir det dock inte den trion i Finnkampslaget, utan Rebecca Abrahamsson hoppar istället för Aina. 

Verkligen superpeppad inför Finnkampen 🇫🇮🇸🇪

På lördagen var det längdkval, och jag inledde även den tävlingen med ett x. Måste skärpa mig med det där ☝🏼. 

I andra tog jag det lugnt, nästan lite för lugnt haha. Men jag tog kvalgränsen med 1 cm och var vidare till finalen. Varför ta ut sig mer än man måste? 😆 Nej det var faktiskt lite klantigt av mig... Men men, det gick ju vägen iaf.

När jag vaknade den tredje dagen var benen inte alls lika sugna på att skutta längre haha. Kände mig riktigt trött så jag skippade t.o.m morgonjoggen för att spara på dom få krafterna jag hade kvar och la mig istället i högläge och tog en isdusch. 


Den här tävlingen ville jag verkligen börja med ett godkänt hopp, och det gjorde jag. Lite väl mycket godkänt haha. Lämnade ca 30cm kvar till plastelinan men lyckades ändå få med mig 6,11. 


Nu var det bara att tuta och köra. Andra hoppet träffar jag plankan bättre men det var inte ett lika bra hopp teknikmässigt. Det hoppet blev 6,31. Sedan hade jag tre till godkända hopp på 6,13, 6,26 och 6,29. En stabil serie men med trötta ben så det var svårt att få till ett superhopp som hade behövts för att avancera från min tredjeplats. Men jag tror att jag fick ut maximalt av dagsformen så jag är ändå nöjd. 

A var också med och tävlade på SM, så det var superkul att kolla och heja på honom. Förra året vid den här tiden kunde han knappt jogga, och i år var han med och tävlade och slogs om medaljerna i längdhoppet. SÅ härligt!! A knep silvret bakom Michel 🥈 Hurra för dig älskling! 

Tack Helsingborg för ett kul mästerskap med bra arrangemang och duktiga funktionärer 🙏🏼😃

Tack alla friidrottsvänner, släkt och familjen som fanns på plats och hejade, guld värt ❤️

Kommentarer :

#1: Mamma

Riktigt roligt att vara på plats och se er hoppa! Mycket bra gjort av er båda och i helgen ses vi igen när finnarna ska besegras😃😃😃❤️

skriven

Kommentera inlägget här :