Utvärdering av säsongen = nya PB:n men också höjning av snitt

När jag kikar igenom mina resultat från den gångna säsongen kan jag konstatera att jag satt nya PB:n i både längd och tresteg men jag också höjt mitt snitt väsentligt i år jämfört med föregående år. 


Den här sommaren gjorde jag 10 längdhoppstävlingar och mitt snittresultat var 6,35m. Förra sommaren hade jag 6,23m. 

Mellan min sämsta vs bästa tävling i år skilde det 29 cm (6,23/6,52) och jag hade endast tre tävlingar under 6,30. Det är en klar förbättring och det visar på en bra stabilitet i hoppningen. Däremot hade jag kanske hoppats på någon sån där superfullträff, men det får vi spara tills nästa år. 

I tresteget hade jag 13,10m som medelresultat för säsongens 10

trestegstävlingar, vilket kan jämföras med förra årets pers ute på 13,11m. Då gjorde jag endast två tävlingar utomhus så det blir ju inte något tillförlitligt medelvärde. Men jag känner ändå att jag hittat en bra stabilitet över 13m och det är bara att bygga vidare på det. 
Jag var över mitt gamla pers i 6/10 tävlingar vilket kan förklaras med att jag har börjat lägga in trestegsträning i programmet kontinuerligt för första gången sedan 2010 😊 Det blir mycket lättare att hoppa stabila hopp när man har tränat på det. Så om kroppen vill så ska jag fortsätta att träna tresteg och förhoppningsvis hitta lite bättre teknik tills nästa år 👍🏼

Kommentarer :

#1: Mamma

Stabilt, mycket bra, snart kommer fullträffen!
Kraaaam

Svar: Yes!!!
Malin Marmbrandt

skriven

Kommentera inlägget här :