Götlaborg

Tävlingen i lördags blev som förväntat väldigt lång och seg de tre första omgångarna. Jag hoppade som allra sista hoppare och redan till första hoppet dröjde det en dryg halvtimme. Jag lyckades ändå att få alla hoppen i tävlingen godkända så det är jag ju nöjd med :-) Det kan ju vara lite knepigt att hamna på samma ställe när det är så långt mellan inhoppningen och tävlingshoppen. 
Jag inledde med 5,89 som var en helt ok start. Ett hopp för att säkra finalhoppning. Sedan hoppade jag 5,97, i ett hopp med lite mer satsning. I tredje trodde jag att jag skulle få medvind för första gången så jag backade, men det blev motvind precis när jag började springa och jag hoppade 5,50-nånting men långt ifrån plankan. I fjärde blev det 5,99, i femte 5,92 och sen fick jag till det lite bättre i sista och då blev det 6,07m i -1,5. Helt ok och mitt hittills kanske bästa hopp tekniskt. Hade varit kul att hoppa i medvind men på Ullevi är det svårt att veta hur det ska blåsa, och det ändras hela tiden.
På kvällen gick jag ut och åt med tre härliga brudar; Andy, Mollan och Linda. Oxfilé, fotboll och skrattattacker summerar kvällen. Både jag och Mollan lyckades få kramp i baksidorna under middagen haha... 

Till nästa tävling ska jag gå upp på full ansats och fila till tekniken så då kommer det nog kunna bli riktigt bra :-) 
Idag inledde jag en tuffare träningsvecka för att kötta ner mig lite igen, så att man kan toppa sig igen lite senare i sommar. I morse körde jag hoppstyrka med massa mångsteg, enbenshopp och häckhopp och eftermiddag blir det sprint. 
Taggar: Andrea Nybäck, Friidrottstävling, Göteborg, Linda Berntsson, Malin Olsson, Världsungdomsspelen;

AimeeFör tre veckor sedan så föddes den här fantastiskt söta lilla prinsessan. Hon heter Aimee och är min bästa kompis Daniellas dotter. Jag håller på att längta ihjäl mig efter att få träffa dom (dom bor i Umeå) men nästa vecka ska jag äntligen få se dom!! SOOO excited!!!! Ska bli så himla mysigt att få bebisgosa med lilla Aimee, som jag dessutom fått den stora äran att vara gudmor till! Superkul att få hänga med min BFF igen också såklart - äntligen! Missed you!! 

Hello Ullevi

Nu ligger jag i sängen på Gothia Towers i Göteborg och laddar inför dagens tävling. Vid halv 4 ska jag hoppa längd tillsammans med 47 andra längdhoppande tjejer i en och samma grop. Alltså inget kval eller hopp i två gropar, nope... 48 tjejer i en lång rad :-) Det gäller att ha med sig lite energi att få i sig idag under tävlingen, för den kommer ta grymt lång tid. Det brukar vara många med på Världsungdomsspelen, men jag vet inte om det någonsin varit såhär många? Det blir hursomhelst en ny erfarenhet :-) 
Vädret har blivit lite bättre och ösregnet från förmiddagen verkar ha dragit bort och jag hoppas att det håller sig undan hela eftermiddagen. 
Andrea kilade just iväg till Ullevi för att stöta kula. Lycka till gumman!! Hon flätade mitt hår så fint innan hon gick, det känns som en snabb frisyr ;-) 
Om 30 minuter ska jag också gå iväg. Hämta nummerlapp och börja värma lite. Ullevi är min favoritarena att hoppa på, så det ska bli jättekul att tävla idag.
Ha en fin lördag!
Xoxo