13.03!

Idag hände det äntligen! Jag hoppade över 13m för första gången :-) Efter sex tävlingar mellan 12,75-12,95m så fick jag äntligen landa på andra sidan 13m-strecket! 
Då blir man såhär glad :-) 
Jag inledde med ett övertramp, ett misslyckat hopp där jag nästan stukade foten, ett till övertramp innan jag till slut hittade både plankan och tekniken samtidigt. Jag är lite förvånad att det blev så pass långt idag då jag kände mig lite sliten av den senaste veckans tuffa träning, men då hoppas jag att det finns ännu längre längder i kroppen den dagen jag är toppad och utvilad. 

Det var en observationstävling till Finnkampen idag och jag vann den, och känner mig därför hyffsat säker på att bli uttagen i laget till Finnkampen, tillsammans med dom här grymma tjejerna:
Keep your fingers crossed :-) 
Det var så skönt att passera den där 13-gränsen som varit så svår att komma över. Nu när det är avklarat så kan man börja tänka på att hoppa ännu längre hihi! 
Ikväll har vi firat med glass och tacos, och nu börjar uppladdningen för de sista tävlingarna för sommaren 2015. Nu ska formen toppas igen och jag har två väldigt viktiga tävlingar kvar, Göteborgs GP (där jag möter VM-2:an, 7:an och 12:an bl.a) och därefter Finnkampen.
Lets go och kräma ur det sista krafterna ur benen :-)

Träning, sol och VM

Förra veckan var en härlig träningsvecka med många bra och lite köttigare pass. Hoppstyrka, intervaller, och styrka blandades med lite skönt häng i solen. I fredags var Marre och hälsade på och vi hade en jättemysig dag med träning, beach-häng och en kväll i stan. Vi har även kollat en hel del på friidrott på tv nu när det är VM. Nu är det sent så jag hinner inte skriva så mycket men här kommer lite bilder från veckan som gått.
Fantastiska sommarkvällar på ön! 
Älskling och jag.

Isbad :-)
Och så massa träning förstås:
Sprint på Bosön.
Magisk solnedgång på Bosön.Louis hängde med oss på träningen i måndags när vi åkte till Täby och tränade. 
Han var så duktig och snäll.Mollan och Louis.Bailys har varit och hälsat på :-)Och sen har det tränats lite mer.Louis sov kvar hos oss.
Anna och jag fikade på ett nytt mysigt fik på Lidingö. 
Igår mosade jag styrka på ett väldigt varmt Bosön. 

Svetten rann! 
I morgon är det bara lite lätt tonus för på lördag är det tävling igen!! Wihooo!

Träningsläger på Lidingö

Efter att ha tävlat väldigt intensivt denna sommar (har hittills hunnit med 17 tävlingar) så kände jag att jag måste lägga in en lite köttigare träningsvecka för att orka hålla formen hela säsongen ut. Det är ju nästan en månad kvar till Finnkampen och strykan börjar sina och det där goa trycket i benen behöver jag få tillbaka. Därför lägger jag in en träningslägervecka, och vädret kunde ju knappt vara bättre. Grymt träningsväder och mycket motivation är en bra kombination :-)
Igår på förmiddagen sprang jag och Malin E 60m-lopp, och på eftermiddagen körde vi hoppstyrka med horisontella hopp och avslutade med bål. Två väldigt bra pass! 
Här kommer jag hoppandes i mina nya Oakley-brillor! Grymt skönt att ha ett par solglasögon som sitter på plats när man tränar! 
Malin E njuter av den härliga sommarvärmen i vilan.
Idag mosade jag på med styrka på Bosön på morgonpasset, och efter träningen tog jag och A "isbad" i sjön (havet?) utanför Bosön. Så härligt! 

Ikväll ska jag och Malin O springa lite längre intervaller (definition av "längre intervaller" för en hoppare under säsong  är ca 120m :-) för att få lite löpstyrka i benen. Jag älskar att få kötta lite i träningen igen. Det är det bästa jag vet!