Vila och Louis-mys


Idag har jag varit hemma och myst med den här lilla tröttmössan. Vi har gått promenader i solen och kollat på skid-VM när Sverige tog guld :-)
Jag har träningsvila fram till måndag och innan dess ska jag inte göra många knop. Jag ska vila upp min stukade fot och förhoppningsvis är den redo för löpning nästa vecka, annars får jag börja med styrka iallafall. Jag är sugen på att kötta hårt, få mjölksyra och spy :-) 

En sista chans

Ikväll åkte jag till Bollnäs för att tävla en sista tävling och ge allt för att försöka närma mig EM-gränsen. Tyvärr gick det inte alls bra och jag åker hem besviken efter dålig hoppning och med en stukad fot. Ibland går det inte som man vill, men man kan inte ta ifrån mig att jag inte försökte :-) 

Nu väntar några dagars vila innan grundträningen drar igång och jag längtar redan. Jag tar med mig allt det positiva från slutet av säsongen och känner mig oerhört motiverad att träna hårt för att nå nya mål. 

Xoxo
Fina våriga blommor jag fick av A ❤️️

2 SM-medaljer!!


Det blev en intensiv tävlingshelg med tre tävlingar på fyra dagar. I torsdags hoppade jag i XL-galan, och lördag och söndag hoppade jag i SM. I och med att man gjort A och B-pooler istället för kval och final i längdhoppet så inbjöd det till att man kunde dubbla längd och tresteg. Att jag skulle hoppa SM i tresteg hade jag inte en tanke på för tre veckor sedan, men eftersom jag hoppat lite tresteg de två senaste veckorna och att det nu inte blev längdkval på lördagen möjliggjorde två grenstarter.

Det började dock inte så bra. Redan på uppvärmningen råkade jag trampa igenom hälkudden och för er som gjort det vet att det inte alls är skönt, och för er som inte gjort det så känns det som ett väldigt ömt blåmärke under hälen. Det gjorde ont varje gång jag landade på vänster fot och det är inte optimalt haha. De första hoppen vågade jag inte riktigt smälla i den ömma foten och det blev riktigt konstiga hopp. Sedan taggade jag till lite och fick mer adrenalin i kroppen och då kände jag mindre av foten. I femte hoppet fick jag äntligen till ett "normalt" hopp och jag landade på 12,68m - IGEN! Jag har hoppat tre tävlingar i vinter och resultatet har varit 12,69-12,68-12,68. Galet jämn! :-) Det räckte till en bronsmedalj och jag blev jätteglad för det!! 
Jag och segrarinnan Jasmin. 
Igår var det dags för längdhopp. A tejpade ihop min blåa häl så bra att jag inte tänkte på den alls. Skönt! Kroppen kändes något stel efter de tidigare tävlingarna och jag hade tänkt göra en lång uppvärmning. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Helt plötsligt hade tävlingen flyttats fram 40min och det var då bara 20min till calling. Gahhh, panikuppvärmning! Det var kanske bra för då hade man inte så mycket tid att känna efter. Men när vi lyckats speeduppvärma klart så kommer beskedet att dom flyttat fram tävlingen 20min så nu kunde vi andas ut lite igen haha. När vi väl kom in på banan så kändes inlöpningarna och inhoppningen väldigt bra.

Jag inledde tävlingen med ett övertramp och backade en hel for till hopp nummer 2. Det var tänkt som ett säkerhetshopp men det blev en perfekt plankträff och 6,19m. I tredje ökade jag till 6,26 och jag gick upp till andraplats i tävlingen. 

I omgång 4-5-6 så öste jag bara allt jag hade för att försöka hoppa långt och satsa mot EM-kvalet. Då måste man chansa och bara kötta. Tyvärr blev det tre övertramp men jag gav verkligen allt. Jag bad funktionärerna mäta mitt sista övertrampshopp och det mätte 6,47cm, alltså två cm över IEM-gränsen. Nu är övertramp alltid övertramp och inget man kan räkna, men man får en indikation om att man har långa längder i kroppen och det stärker självförtroendet. 
Jag lyckades hålla min andraplats i tävlingen och tog alltså min andra medalj för helgen, nu ett silver!! Det var verkligen jämnt. Jag och min träningskompis Malin hoppade exakt lika långt, men jag hade ett längre näst bästa hopp och tog därför silvret. Erica Jarder tog guldet. Jag tangerade mitt nysatta personbästa och hade mina längsta hopp någonsin så jag är verkligen nöjd över mina prestationer i helgen.