2016: Juli, augusti, september.

Juli, augusti och september blev helt otroligt händelserika månader. 


Jag började juli med att åka till Världsungdomsspelen i Gbg och hoppade 6,46 på lördagen, och dagen efter åkte jag till Amsterdam på EM! 

EM var en helt fantastisk upplevelse och SÅ himla kul!! Efter EM infann sig ett litet antiklimax och jag tävlade på lite grann men började även att träna lite hårdare igen för att hitta lite form i slutet av augusti till SM och Finnkampen. 

I juli var vi även på lilla Livias dop i Enköping, vi var och badade i Bresse och jag började jobba lite mer (för att ta igen all ledighet :-).

I augusti var det mer jobb och träning de första veckorna, och sedan de resterande tävlingarna på säsongen. Jag åkte till Helsingborg för att hoppa tresteg, och då bestämde jag mig för att ställa upp på SM en vecka senare. 

På SM:ets första dag, fredagen stod jag på ansatsbanan i trestegstävlingen. Vem hade trott det två veckor tidigare? Inte jag 😊
Jag hade målat naglarna med en röd nyans som hette "rock the runway" och jag hade inställningen att bara ha kul. Och det hade jag verkligen! Det gick så pass bra att jag slog personbästa och vann! En riktigt kul kväll på Sollentunavallen!
På söndagen tog jag brons i längden och blev uttagen till Finnkampen i båda grenarna.

Augusti var inte bara glädje. Det var också månaden jag fick reda på att en nära vän till mig drabbats av den hemska skitsjukdomen cancer... Tur att min vän är världens starkaste och kommer kick its ass! ❤️ Du är så stark och grym kära B 👭💕

I september bar det av till Tammerfors för Finnkampen och det en väldigt kul tävling. Sverige tog en dubbelsegrar, jag var tvåa i tresteget och var med och tog en trippel i längdhoppet.

Några dagar efter Finnkampen var jag bjuden på en resa till Paris av min älskade A. Och där på en picknickfilt framför Eiffeltornet friade han och jag sa JAJAJA! För självklart vill jag vara din förevigt hjärtat ❤️

2016: April, maj, juni.

I april åkte jag på träningsläger till Torremolinos, Spanien och jag var borta i drygt tre veckor. Det var ett härligt läger men jag saknade ju A såklart. 


När jag kom hem firade vi Andreas 30-årsdag med kalas i Örebro 🎉 A fick en fin cykel och vi kunde göra mysiga cykelutflykter. 

I slutet av maj åkte jag till Spanien igen för att tävla och det var en väldigt lyckad resa. Jag hoppade 6,50 och 6,52w och var väldigt nära att klara EM-kvalgränsen. Jag åkte även till Palafrugell och tävlade i norra Spanien några dagar senare, där lyckades jag dock inte pricka plankan.

Juni präglades av jagandet av EM-gränsen (6,55) och jag hetstävlade flera gånger i veckan. Det blev tävlingar i Umeå, Uppsala, Chania, Köpenhamn, Lidingö och Gbg. Resan till Kreta var en riktig höjdpunkt med bra tävling och kul sällskap. 

Vi åkte till Stora Askerön och firade midsommar hos Maria med Jasper-gänget, jag gick modevisning på HM med nya OS-kläderna och fick börja gå utan kryckor.

2016: Januari, februari och mars.


2016 började i Sydafrika med ett väldigt lyckat träningsläger där jag verkligen höjde ribban jämfört med tidigare år. Vi var även uppe på taffelberget, besökte vingårdar, åkte zipline och såg 4D bio 😊


När vi kom hem drog tävlingssäsongen igång på direkten, och jag började med att tangera mitt inomhuspers i första tävlingen (6,26).  Några veckor senare var jag med på Nordenkampen där jag persade med 6,33 och tog en tredjeplats. 

Jag fick en plats på Globengalan där jag tyvärr inte lyckades träffa plankan och åkte ut efter tre omgångar, men A presterade fantastiskt och VANN och hoppade 8,12 så det blev ändå en oförglömlig kväll.

Några dagar senare fick han dock det tråkiga beskedet om stressfrakturen, så det blev inget SM för hans del. Jag satte mig istället på tåget ensam ner till Malmö för att tävla i SM, och jag började med att hoppa tresteg på lördagen och persa och ta ett silver (på samma resultat som ettan, och samma andrabästa resultat som ettan, sjukt jämnt!). Jag var tyvärr dyngförkyld och hade få krafter kvar till längden dagen efter, men jag lyckades även där få med mig silvermedaljen 😊🥈🥈 

Mars handlade mest om att ta hand om A som inte kunde gå eller köra bil 💕, och den sista mars åkte vi tillsammans med pappa till Göteborg för Andreas operation.