SM-helgen!

SM-helgen i Helsingborg blev en hektisk historia för min del med hopptävlingar tre dagar i rad 😊

Jag började med trestegsfinalen på fredagen och då kändes kroppen väldigt lätt och studsig redan på uppvärmningen.
Jag inledde tävlingen med ett övertrampshopp, och i andra safeade jag rejält för att inte få två tramp, men lyckades ändå hoppa mitt näst längsta hopp någonsin trots att jag knappt var uppe på plankan. 13.24 i godkänd vind! 😁 Jag lyckades dock inte öka efter det, men jag hade alla hopp över 13m och mitt femte hopp var ett väldigt långt övertramp. Hoppas att jag sätter det på Finnkampen! Skulle va gött att avsluta säsongen med ett PB! 

Det blev en andraplats i tävlingen efter Aina Griksaite, och Madeleine Nilsson blev trea. 
Eftersom Aina inte är svensk medborgare så blir det dock inte den trion i Finnkampslaget, utan Rebecca Abrahamsson hoppar istället för Aina. 

Verkligen superpeppad inför Finnkampen 🇫🇮🇸🇪

På lördagen var det längdkval, och jag inledde även den tävlingen med ett x. Måste skärpa mig med det där ☝🏼. 

I andra tog jag det lugnt, nästan lite för lugnt haha. Men jag tog kvalgränsen med 1 cm och var vidare till finalen. Varför ta ut sig mer än man måste? 😆 Nej det var faktiskt lite klantigt av mig... Men men, det gick ju vägen iaf.

När jag vaknade den tredje dagen var benen inte alls lika sugna på att skutta längre haha. Kände mig riktigt trött så jag skippade t.o.m morgonjoggen för att spara på dom få krafterna jag hade kvar och la mig istället i högläge och tog en isdusch. 


Den här tävlingen ville jag verkligen börja med ett godkänt hopp, och det gjorde jag. Lite väl mycket godkänt haha. Lämnade ca 30cm kvar till plastelinan men lyckades ändå få med mig 6,11. 


Nu var det bara att tuta och köra. Andra hoppet träffar jag plankan bättre men det var inte ett lika bra hopp teknikmässigt. Det hoppet blev 6,31. Sedan hade jag tre till godkända hopp på 6,13, 6,26 och 6,29. En stabil serie men med trötta ben så det var svårt att få till ett superhopp som hade behövts för att avancera från min tredjeplats. Men jag tror att jag fick ut maximalt av dagsformen så jag är ändå nöjd. 

A var också med och tävlade på SM, så det var superkul att kolla och heja på honom. Förra året vid den här tiden kunde han knappt jogga, och i år var han med och tävlade och slogs om medaljerna i längdhoppet. SÅ härligt!! A knep silvret bakom Michel 🥈 Hurra för dig älskling! 

Tack Helsingborg för ett kul mästerskap med bra arrangemang och duktiga funktionärer 🙏🏼😃

Tack alla friidrottsvänner, släkt och familjen som fanns på plats och hejade, guld värt ❤️

Finlandsbesöket

Förra helgen åkte jag och A till Uleåborg för att tävla. 

Så himla härligt att vi får åka iväg tillsammans på så mycket kul med friidrotten. Oulu var en väldigt fin och mysig stad som vi kanske inte fått besöka om det inte varit för tävlingen där. 

Uleåborgs slott! Eller iaf ruinerna av det, som svenske kungen Gustav III byggde. Eller han var säkert inte med och byggde haha, men såg till att det blev byggt iaf 😊


Nu till tävlingen. Det var en blåsig dag men hyfsat varmt och inget regn, så ganska bra förutsättningar. 

A hoppade före mig, och hade lite problem med ansatsen i den hårda vinden. Men han kom tvåa i längdtävlingen så det var super!


Sedan var det min tur att hoppa tresteg. Jag fick inte till något superhopp men det kändes stabilt och jag fick med mig 13,13w vilket var helt ok, och en andraplats i tävlingen efter Kristina Mäkälä. 

Det var en kul tävling med peppig publik som klappade och hejade även på en svensk 🇸🇪😊. Banan kändes supersnabb så jag hade gärna hoppat längd här om det hade funnits på programmet. Kanske nästa år?! 

Mot Uleåborg

Ännu en träningsvecka bakom mig med flera bra och mellantuffa pass. Från och med nu kommer passen att vara mycket lätta för att toppa upp mig ordentligt mot SM. 

Träningen har bestått av två styrkepass, två sprintpass och ett hoppass där jag hoppade femsteg och tresteg. 

Dessa skönheter är mina nya Pegasus. Hur fina?! 


I morgon åker jag och A till Oulu (Uleåborg) långt norrut i Finland för att tävla. Spännande att hoppa på ett nytt ställe, och finnarna har alltid bra arrangemang, även om vädret nästan alltid är dåligt (iaf de gånger jag är i Finland 😂). 

Arenan vi ska hoppa på.


Hoppas på lite flyt med vädergudarna och långa hopp!

Ha det fint!