Friyayyy

Fredagen har kommit och den här träningsveckan är slut. Veckan har gått bra efter omständigheterna måste jag säga, även om jag inte kunnat träna exakt som jag velat. 

Den största förändringen är att jag inte tränat distans, backe eller trappor, då jag bara får springa varannan dag och jag får inte springa sakta. Jag får heller inte gå i nedförsbacke eller nedför trappor, så därför försvinner även de passen. 

Så vad jag gjort istället den här veckan är att jag bytt ut distanspasset och backpasset mot pass i poolen (inte i närheten av lika kul men iaf sjukt jobbigt!) och trappasset blev modifierat till ett sprint och step-up pass. När man är skadad får man hålla på att pussla och ändra tills allt man tränar känns bra, och det tar ju några dagar att hitta alla "smärtfria" övningar. Bland annat så består min uppvärmning av små hoppsahopp istället för att jogga :-) 

Så veckans schema har varit såhär:
  • Söndag: 30sek löpningar på grusväg 2x4 lopp med 2 min vila. 8min seriepaus.
  • Måndag: styrka
  • Tisdag:  horisontella hopp. 45sek-löpningar på grusväg.
  • Onsdag: intervaller i poolen. Styrka.
  • Torsdag: vertikala hopp. Sprint, step-up övningar.
  • Fredag:  intervaller i poolen. Styrka.
Jag har även kört 2 pass med min sjukgymnast Britta, och fått testa en ny recovery maskin som isar och ger kompression på foten. Kändes skönt faktiskt.
Nästa vecka ska Britta sätta nålar som tydligen ska vara bra för löparknä.... usch jag blir nervös bara jag tänker på det. 😱

Nu väntar en mysig kväll med A, idol och ost&charkbricka 💕✨ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

24 oktober

Och bara två månader till julafton 😜
Mysigt! 

Nu sitter jag med en kaffe i handen och en hund i knät och kollar på en dokumentär om sprint. I morse var jag hos min sjukgymnast Britta och gjorde lite övningar för knät och foten, och det kändes bättre idag än förra gången, så det är skönt. Hoppas att det fortsätter så.

Efter rehaben åkte jag hem och drack kaffe, för att sedan åka ner till vallen och träna hoppstyrka med A.
Hoppen gick bra och knät kändes inget alls. Men jag får inte jogga alls så jag måste vara kreativ med uppvärmningen 😊

Louis och jag tog en promenad till skogen, och nu chillar vi i soffan inför nästa pass, 45 sek lopp. Dom är svinjobbiga så det gäller att mentalt ladda för dom intervallerna 😁 (null)

(null)

Löparknä 😔

Hej! 

Det verkar som att jag har blivit en veckobloggare 😊 Vad hände under veckan som gick?
Jo på lördagen jobbade jag på dagen, och på kvällen hämtade Malin och Malin upp mig och vi åkte och handlade mat. Vi hade en mysig kväll hos Mollan då vi lagade mat, pratade och åt massa Ben&jerrys. Hur härligt låter inte det?!

Tidigt på söndagsmorgonen cyklade jag och A in till stan för att träna på Barrys Bootcamp. Det var ett riktigt kul och svettigt pass med löpintervaller och styrketräning mixat.

Efter passet cyklade vi hem och duschade, innan vi satte oss i bilen för att åka till Borlänge på kalas. 

Det var verkligen en magiskt fin höstdag!


På måndagen jobbade jag först, och sedan körde jag hoppstyrka ute på Bosön. Ännu en härlig höstdag.

På kvällen blev jag magsjuk och mådde verkligen pyton i två dagar efter det 🤢😫
Ingen höjdare.. 

På torsdagen var jag hos sjukgymnasten med mitt knä som har krånglat i några veckor nu. Då fick jag konstaterat att jag har löparknä, något som jag misstänkt några dagar med försökt ignorera... 😔
Löparknä är ju en väldigt märklig skada då man kan springa max men inte jogga alls. Så nu har jag joggförbud i 6-8 veckor. Riktigt trist 😢 
Så nu är alterniv träning och massor av massage och stretch som gäller. 
Alltid jättetråkigt när man får en skada och inte kan träna på som man vill, men det är bara att ta sig igenom det.

Springa i pool är ju inte favoritträningen direkt, men det är ju jobbigt iaf 😊


I lördags åkte jag hem till Enköping för att fira Jennica som har fyllt år. Så himla härligt med tjejkväll och massa god mat. Fylld med positiv energi efteråt ✨🥂👭💖

Igår var jag uppe tidigt och åkte till Uppsala för att vara med som ledare på Upplands friidrottsförbunds inspirationsdag. Ett jättekul event med massa duktiga ungdomar. På vägen hem stannade jag i Sollentuna för att hälsa på bror och hans familj, och hämta med mig Louis som vi ska passa i veckan. 

(null)

På kvällen väntade intervaller med gruppen och veckan avslutades på bästa sätt med tacos och favvoprogrammet Allt för Sverige.