Träningen har smugit igång

I drygt en vecka har jag hållt igång efter uppehållet. Det har varit mest löpning och styrka hittills, lite det jag känt för. Inte förrän nästa vecka börjar jag med program. 

Jag har sprungit backintervaller i Karins backe.

Sprungit i trapporna hemma.

Varit på Bosön och kört vanlig styrka, crossfitstyrka och gått 60m utfallssteg med stång på raka armar :-) En gammal Thomasfavorit 👍🏼😁

Jag har även sprungit "långdistans" på sträckor mellan 5-7km (lååååångt för en längdhoppare). 

I morse blev det minut-intervaller på den fina grusvägen bakom vallen. Både igår och idag var det helt magiskt löparväder 🙌🏼☀️

Kroppen har fått en liten mjukstart där jag kört lagom hårt nu första veckan för att väcka alla muskler. Trots att jag inte mosat på max i någonting har träningsvärken varit brutal vissa dagar 😅 Haha otränad delux.

Nästa vecka väntar mjölksyran och spyorna. Kul!

Bäbismys och födelsedagsfirande

Förra veckan var min andra vilovecka, och då passade vi på att göra massa mysiga saker. På onsdagen var jag och hälsade på min brorson Leon för första gången. Bara sex dagar gammal och så himla liten och söt!! 💙 Tänk att jag har blivit faster!! 💕

Vi fikade, gosade och gick en promenad med storebror Louis 🐶. 

På torsdagskvällen åkte vi till Örebro för att fira svärmor som fyllde år. Vi sov över till fredagen då vi hade en superhärlig dag med fika, promenad och middag på Pinchos. 

Tack nära och kära för underbara dagar ❤️

Utvärdering av säsongen = nya PB:n men också höjning av snitt

När jag kikar igenom mina resultat från den gångna säsongen kan jag konstatera att jag satt nya PB:n i både längd och tresteg men jag också höjt mitt snitt väsentligt i år jämfört med föregående år. 


Den här sommaren gjorde jag 10 längdhoppstävlingar och mitt snittresultat var 6,35m. Förra sommaren hade jag 6,23m. 

Mellan min sämsta vs bästa tävling i år skilde det 29 cm (6,23/6,52) och jag hade endast tre tävlingar under 6,30. Det är en klar förbättring och det visar på en bra stabilitet i hoppningen. Däremot hade jag kanske hoppats på någon sån där superfullträff, men det får vi spara tills nästa år. 

I tresteget hade jag 13,10m som medelresultat för säsongens 10

trestegstävlingar, vilket kan jämföras med förra årets pers ute på 13,11m. Då gjorde jag endast två tävlingar utomhus så det blir ju inte något tillförlitligt medelvärde. Men jag känner ändå att jag hittat en bra stabilitet över 13m och det är bara att bygga vidare på det. 
Jag var över mitt gamla pers i 6/10 tävlingar vilket kan förklaras med att jag har börjat lägga in trestegsträning i programmet kontinuerligt för första gången sedan 2010 😊 Det blir mycket lättare att hoppa stabila hopp när man har tränat på det. Så om kroppen vill så ska jag fortsätta att träna tresteg och förhoppningsvis hitta lite bättre teknik tills nästa år 👍🏼